Din kundkorg

Quantity Price Total
0,00 Kr
Fortsätt till utcheckningen
Din kundkorg är tom

QuietPro är en komplett lösning, utvecklad av FMV, när du behöver höra allt i din omgivning utan att riskera att få hörselskador

, Höra och höras tydligt över radio oavsett bakgrundsljud, eller kunna prata med allmänheten i högt buller.

Vill du även kunna koppla in mobiltelefon eller kommunicera i dubbla talgrupper och samtidigt veta att din kommunikationsutrustning är helt vattentät, robust och kvalitativ nog för att användas av t. ex GSG9, USMC, Delta, SAS och SEALS m.fl.

QuietPro kan med fördel användas i den nya 3-3-1 lösningen för SPT.

Möjlighet till kundanpassade funktioner

Som vi har förklarat ovan använder många av världens specialförband QuietPro. Många av dem har en kundspecifik programmering som medger vissa funktioner för olika tjänster. QuietPro är helt anpassningsbar genom programmering och kan därför kundanpassas väldigt exakt i ett utvecklingsprojekt.

Avancerat, en lättanvänt hörselskydd

Hörselskyddet i QuietPro är mycket avancerat att utveckla och producera, men otroligt lätt att använda. När du har gjort dina personliga justeringar av t. ex Radiovolym och omgivningsvolym, bestämt om du vill ha inkommande anrop i ett eller båda öronen så kommer Quietpro automatiskt att skydda din hörsel. Till skillnad från andra aktiva hörselskydd så stänger inte QuietPro ner farliga ljud. QuietPro reproducerar allt ljud (både omgivningsljud och inkommande radio) i en kontrollerad nivå. Vid extrema ljud kommer QuietPro att helt stänga ner medhörningen för att skydda din hörsel maximalt.

Frekvensanalysering

QuietPro frekvensanalyserar och behandlar olika frekvensområden individuellt. Detta innebär att du t. ex kan sitta bredvid någon i ett transportplan och ändå kunna prata som vanligt utan att störas av lågfrekvent motorbuller. Detta är en mycket viktig funktion vid varierande ljudbilder, t. ex fotbollsmatcher där olika frekvenser blandas i både kontinuerligt, flukturerande och impulsvägt ljud. Detta betyder i praktiken att QuietPro låter dig uppfatta tal och händelser runt om dig även om du står invid en stor luftfläkt samtidigt som personer i din närhet smäller en smällare. Givetvis har även QuietPro begränsningar, men vi vågar påstå att de flesta andra höreslskydd har packat ihop långt innan QuietPro gör det.

dANR (Digital Active Noice Reduction)

Aktiv bullerreducering (ANR) har börjat komma så smått vad gäller hörlurar. De som har testat ANR vet att det fungerar väldigt bra. Digital ANR fungerar ännu bättre, med en snabbare och mer exakt responstid kan man få en mycket bra aktiv dämpning av lågfrekvent buller. dANR kopierar det lågfrekventa bullret och skickar tillbaks ett spegelvänt digitalt buller som "krockar" med det nyss kopierade bullret. Detta görs mellan proppen och trumhinnan och eftersom ljud färdas ca 340 meter/ sekund så sker denna process mer eller mindre momentant. Resultatet kan liknas med två vattenvågor som krockar.. Krocken tar ut det mesta av energin och kvar blir några mindre vågskvalp. På samma sätt kan extremt höga ljud som tar sig förbi tätningsproppen i örat minskas effektivt. Därför kan man t. ex använda enbart QuietPro i många situationer som annars kanske hade krävt både proppar och kåpa.

Impulsskydd

QuietPro har ett avancerat skydd mot höga impulsljud (smällar) där aktiv medhörning (reproduktion av omgivningsljud), frekvensanalysering och dANR samverkar för att reducera det höga impulsljudet. Direkt invid ett blixtnedslag kan ljudet som uppstår liknas vid en otroligt hög pisksnärt, som efterföljs av ett avtagande muller. Vid ett test med QuietPro på Bråvallafestivalen slog blixten ner ett par meter från peronen som bar QuietPro. "Pisksnärten" hördes inte alls, bara det avlägsna mullret.